Reisorganisaties & tickets

Air Fraser Island

Binnenlandse vluchten

British Airways

Bruny Island Safaris

Budget Air

D-Reizen

Emirates

Greyhound Australia

Qantas Airways

Rottnest Express

WebJet

Walkabout Nederlandse Australië specialist


Hotels/ Bed & Breakfast

Adelphi Hotel - Melbourne

Amora Hotel - Sydney

Annie Roe`s B&B - Melbourne

Australian Heritage Hotel - Sydney

B&B `s in Australië

Cradle Mountain Hotel - Tasmanië

Crown Towers - Melbourne

Hotel Bruny - Alonnah

Meriton Suites

Next Hotels

Ovolo Hotels

Partically Lakeside B&B - Canberra


Cottages/ Hostels/ Campings

Big4 Holiday Parks

Cool Waters Holiday Park

Discovery Parks

Down Under Hostels

Eco Lodges

Find a camp

Mad Monkey Hostel - Sydney

Old Swan Barracks - Perth

Paddy`s Markets

Stay Noosa

Stayz vakantiehuisjes

Travellers Oasis - Cairns


Sydney

Australian Museum

Bondi Beach

Botanical Gardens

Bridge Climb

Darling Harbour

Luna Park

Musea Sydney

Opera House

Parken van Sydney

Sydney Tower EyeBrisbane

Mount Coot-Tha

Performing Arts Centre

Quagoma Art

South Bank

Surfers Paradise

Story Bridge

Visit Brisbane

the Wheel of BrisbaneNieuw-Zuid-Wales

Blue Mountains

Byron Bay

Hunter Valley

Perisher Bleu Snow Resort

Snowy Mountains

Visit NSW

Victoria

Botanical Gardens of Yarra

Daylesford & Macedon

Geelong

Goldfields

Great Ocean Road

High Country

Mornington Peninsula

the Murray

Phillip Island

Victoria official site

Yarra Valley


Externe Territoria

Ashmore & Cartier Islands

Australisch Antartica

Christmas Island

Cocos Keeling Islands

Coral Sea Islands

Great Barrier Reef

Heard & McDonald Islands

Jervis Bay

Norfolk


Makelaars/ vastgoed Australië

Hypotheek Australië

On the house

Real Estate Australia

Real Estate View

RuralcoGeschiedenis/ Cultuur Australië

Aboriginals

Australia Day

Historische hoogtepunten

Sport/ activiteiten Australië

Australian Grand Prix

Fietsen

Fietsen op Tasmanië

Helicoptervluchten Cradle Mountain

Outdoor zwemmen

Rafting

Trektochten TasmaniëVervoer en autohuur Australië

Actuele verkeersinformatie

Auto huren

Boot huren

Bus Charter

Bus Pass

Camper huren

Ferries

Spoorkaart + tijdstabellen


Onderwijs & taal Australië

Alle scholen

Leer Engels in Australië

Study & Migration Centre

Studentenwoningen

Studeren in Australië

Universiteiten Australië
Gezondheidszorg Australië

Alle ziekenhuizen

Gids gezondheidszorg

Medisch register

Reisplanner Australië A-Z

A

Aborigines/ Aboriginals

Is afgeleid van het Latijns "ab Origin" wat oorspronkelijk betekent. Het zijn dus de oorspronkelijke bewoners van Australië die het land al zo een 50.000 jaar geleden zouden hebben bevolkt.

Accommodatie Australië

Australië Als je in de outback wil verblijven dan heb je keuze uit veel cattle farms en homesteads. In de steden heb je een ruime keuze aan hotels in alle klassen. Wil je je budget onder controle houden kun je kiezen voor goedkoperen motels of hostels.

Algemene reisinformatie Australië

Australië is een immens en zeer veelzijdig land waar je zowel gigantische woestijnen al prachtige rode bergen aantreft. Verder kun je er genieten van prachtige watervallen, tropische regenwouden, schitterende stranden en geweldige skigebieden.

B

Beste reistijd Australië

De beste reistijd voor noord Australië is van mei t/m november, buiten het regenseizoen.Tasmanië bezoek je best in de Australische zomer van november t/m april, dan is de temperatuur het aangenaamst. In het zuidoosten heb je van september t/m december minder regen en een aangename temperatuur.

D

Didgeridoo

de Didgeridoo is een blaasinstrument gemaakt van een door termieten uitgeholde eucalyptustak. Hij werd oorspronkelijk door de aboridinals gebruikt om te communiceren en ceremonies te begeleiden. Tegenwoordig is hij zeer populair in new-age kringen.

E

Economie Australië

De Australische economie wordt gedomineerd door de dienstensector. Verder zijn landbouw en mijnbouw erg belangrijk, vooral voor de export.

Elektriciteit Australië

De netspanning in Australië is 230 Volt. Je bet er stekkers type I nodig. Hotelrecepties hebben vaak een adapter voor u te leen maar neem voor de zekerheid altijd reisstekkers mee.

Etiquette Australië

Australiërs hebben zowat dezelfde gewoonten als wij in Europa. Hun taalgebruik is wel wat groffer maar dat is niet kwaad bedoeld. Humor wordt zeer gewaardeerd zolang het niet over sport gaat want dat wordt erg serieus genomen. Verder zijn er weinig taboes zolang je de lokale gebruiken en de natuur respecteert.

F

Fauna Australië

Omdat Australië zo geisoleerd is, beschikt het over een unieke fauna. 80% van de dieren die je er ziet komen alllen daar voor. De bekendste dieren op land zijn de kangoeroe, de wallaby, de koala, de wombat. Op zee is het uitkijken voor de vele haaien en de levensgevaarlijke zeewesp.

Flora Australië

Ook de flora is zeer uniek in Australië, de uitgestrekt droge vlakten worden afgewisseld met gigantische groene gebieden die unieke bloemen en planten herbergen. Enkele zeer kenmerkende planten zijn de eucalyptusboom, egelgras, acacia`s, baobabs, Grevillea's, grass trees, banksias en vleesetende planten.

G

Geldzaken Australië

De munteenheid van Australië is de Australische Dollar (A$, $ of AUD) deze bestaat in coupures van 5, 10, 20, 50 en 100 AUD. In Australië kun je overal pinnen met je Nederlandse pinpas maar als er worden wel transactiekosten in rekening gebracht, informeer hiernaar bij uw bank. Credit cards zijn algemeen aanvaard.

Gehandicapten

Over het algemeen zijn alle openbare plekken en bezienswaardigheden goed toegankelijk voor rolstoelen. Rolstoelvriendelijke hotels vind je op Wheelie Good Hotels

Geografie Australië

Australië is het grootste eiland ter wereld, in het noorden wordt Australië begrenst door de Timorzee, de Arafurazee, de golf van Carpentarie en de Torres Straight.In het zuiden door de Bass Straight en de Grote Atlantische Bocht. In het oosten door de Koraalzee en de Tasmanzee. Ongeveer 75% van de oppervlakte bestaat uit woestijn. In het noord-oosten vind je dichte regenwouden en in het oosten enkele bergketens. In het binnenland zie je naast woestijn ook uitgestrekte steppe en savannegebieden.

Gezondheidszorg Australië

Voor Australië heeft u geen inentingen nodig. U kunt het kraanwater veilig drinken.

Grensformaliteiten voor Australië

Voor je vertekt moet je een visum aanvragen bij de ambassade. Je paspoort moet bij vertrek nog 6 maanden geldig zijn.

H

Hoofdstad van Australië

Sinds 1927 is Canberra de hoofdstad van Australië, daarvoor was Melbourne de regeringsstad zonder ooit officieel te zijn uitgeroepen tot hoofdstad van Australië.

Huisdieren meenemen op vakantie naar Australië

Huisdieren meenemen op vakantie naar Australië is nagenoeg onmogelijk. honden en katten moeten 1 maand in quarantaine. Er zijn quarantainecentra in Sydney, Perth en Melbourne.

I

Inwoners van Australië

Australië heeft ongeveer 23 miljoen inwoners. Met slechts 2,5 inwoner per vierkante kilometer is Australië zeer dun bevolkt.

K

Kinderen op vakantie naar Australië

Australië is erg kindvriendelijk maar hou er rekening mee dat de af te leggen afstanden erg groot zijn. Hou er ook rekening mee dat er bij de meeste campers niet standaard een kinderstoeltje wordt meegeleverd.

Klimaat/ weer Australië

Australië heeft meerdere klimaatzones. Het grootste, centrale deel kent eeen woestijnklimaat. Het noorden heeft een subtropisch klimaat en het oosten en zuiden een zeeklimaat. Omdat Australië op het zuidelijke halfrond ligt zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van ons.

L

LHBT Australië

De meeste uitgaansgelegenheden voor de LHBT community vind je in Sydney, Melbourne en Brisbane. Homohuwelijken zijn in Australië niet toegestaan.

O

In alle grote steden is het openbaar vervoer goed geregeld met trams, metro`s en busssen. Tussen de steden kun je reizen met comfortabele lange afstandsbussen.

Oppervlakte van Australië

Australië heeft een oppervlakte van 7.692.000 km² en is daarmee het op 5 na grootste land ter wereld.

Overheid/ staatsvorm Australië

Australië is een parlementaire democratie. Het is een constitutionele monarchie binnen het gemenebest met als staatshoofd koningin Elizabeth II

P

Prijspeil Australië

Gemiddeld genomen is het prijspeil in Australië hetzelfde als dat van Nederland.

Religie Australië

2/3 van de bevolking is christelijk maar religie speelt geen grote rol in Australië.

R

Roken in Australië

Met een prijs van € 25,- voor een pakje van 30 sigaretten is Australië het duurste land ter wereld voor rokers. Voor het roken van een e-sigaret kunt u een boete of gevangenisstraf krijgen, de e-sigaretten kunt u dus beter thuis laten als je naar Australië reist.

Taal

De officiele taal in Australië is het Engels.Aboriginalgemeenschappen spreken per groep hun eigen taal.

Telefonie Australië

Het landnummer van Australië is +61. Er is een 4G netwerk in de bewoonde gebieden. Parken en openbare plaatsen hebben vaak wifi hotspots. In het onbewoonde binnenland is vaak geen mobiel bereik.

Tijd in Australië

In Australie heb je 3 tijdzones. In Australie, is de tijdzone UTC+8. De tweede tijdzone in Australie omvat Zuid Australië en het Northern Territory.Dit is de centrale tijdzone en loopt 9,5 uur vooruit op UTC. De derde tijdzone ligt in Oost Australie Hier ligt de tijd 10 uur voor op UTC.

V

Veiligheid in Australië

Australië is over het algemeen veilig om door te reizen. Uiteraard is het beter om niet met dure spullen te pronken en bezittingen onbeheerd achter te laten. Kijk vooral in het water uit voor kwallen, krokodillen en haaien. Ga nooit zwemmen op plaatsen waar gewaarschuwd wordt om dit niet te doen. Door de aanhoudende bosbranden in Australië heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Australië aangeschrerpt. Voor reizen in de staat New South Wales geldt nu code oranje, waarbij alleen noodzakelijk reizen wordt aangeraden.

Verkeer in Australië

In Australië rijdt men links en haalt men dus rechts in.Er geldt wel een voorrrang van rechts. Let op trams hebben altijd voorrang.

Vliegen naar Australië

Vanuit Nederland is het ongeveer 19 uur en 30 minuten vliegen naar Perth en 21 uur en 30 minuten naar Sydney.

^

Argentinië, Aruba,Australië, Bali, Belgie, Bonaire, Brazilië, Bulgarije, Cambodja, Canada, Costa Rica, Cuba, Curacao, Cyprus, Denemarken, Dubai, Duitsland, Egypte, Finland, Florida, Frankrijk, Gambia, Griekenland, Hongarije, Ibiza, Ierland, IJsland,India, Italië, Kaapverdië, Kroatië, Luxemburg, Maleisië, Mallorca, Malta, Mexico, Namibië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Rusland, Schotland, Senegal, Sint-Maarten, Slowakije, Spanje, Suriname, Taiwan, Tanzania, Thailand, Toscane, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Vietnam, Zuid-Afrika, Zweden, Zwitserland