Reisorganisaties & Vliegtickets

Air Caraibes

Air SXM

Caribbean Airlines

Globefreaks Travel

Sint Maarten tickets

Travel Planners

Waarschijntdezonwel.nl


Duiken/ Activiteiten

American Tennis Academy

Aqua Mania Adventures

Blue Bubbles Watersports

Dive Safaris

Loterie Farm St. Martin

No Limits chartersVilla`s en appartementen

Beachside Villas

Coral Beach Club

Cupecoy Beach Club

St. Martin Blue

The Paradise Inn

Villas in ParadiseRestaurants Sint Maarten

Dining @ Sint Maarten

La Gondola

Lunchdinner

Restaurant La Rosa

SO French

The Stone Restaurant

Temptation Restaurant

The Ocean LoungeAlgemene informatie

Het weer op St. Maarten

Sint Maarten Jp

Sint Maarten Net

St. Maarten Facebook

St. Maarten Touristbureau

SXM Deals

Trouwen op Sint Maarten

Vergelijking Ned./ Franse deel

Visit St. Maarten


Philipsburg en Marigot

Boardwalk Philipsburg

Fort-Louis

Great Bay Beach

Marigot

Philipsburg Frontstreet

Philipsburg Wiki

St. Maarten Zoo

Yoda Guy Movie Exhibit

Zoutmeer van de Grote Baai


Jobs/ Stage Sint Maarten

Droomstage Sint-Maarten

St. Maarten Medical Center

St. Maarten vacatures

Tempo Caribbean

Wereldstage St. Maarten

Werk in het buitenland

Werken op Sint MaartenGezondheidszorg Sint Maarten

Caribean Dental Hygiëne SXM

Health Updates

Kinderen en jongeren op Sint Maarten

Landsverordening Volksgezondheid

Louis Constant Fleming MC

St. Maarten Aids Foundation

St. Maarten Medical Center

Tandartsen Sint Maarten


Uitgaan/ Evenementen

Buddha Lounge

Cheri`s Café

Evenementen kalender

Fête de la Cuisine

Red Piano Bar

St. Maarten Carnival

Sunset Bar & Grill

Tantra Night Club


Makelaars/ Vastgoed

Antilles Realty

Century 21 St. Maarten

Coldwell Banker

Indigo Bay Project

Indigo Bay Project
Bezienswaardigheden

Butterfly Farm Sint-Maarten

Loterie Farm St. Martin

Prickly Pear

Seaside Nature Park

St. Maarten Park Zoo

Stranden op Sint-Maarten

Tintamarre Island


Vervoer en autohuur

Paradise Car Rental

Princess Juiana Int. Airport

Saint Maarten car rental

Scooter- en fietsverhuur op Sint-Maarten

Starlite Car Rental

St Maarten Bus

Taxi prijzen op Sint-Maarten


Overheid Sint Maarten

Algemene website St. Maarten

Brandweer St. Maarten

Minister President St. Maarten

Openbaar Ministerie

Politie Sint-MaartenShopping Sint Maarten

Ballerina Juweliers

Blue Mall

Cigar Emporium

Le West Indies

Little Switzerland Sint Maarten

The Scuba Shop


Zakelijk Sint Maarten

Antek IT-solutions

Business License

Credit Management

Kamer van Koophandel

Kantoorhulp

Windward Island Bank


Reisinformatie sint-maarten A-Z

Algemene reisinformatie Sint Maarten

Sint Maarten is een eiland in de Caraibische Zee. De naam is afkomstig van de heilige Maarten. Sint Maarten behoort tot de Kleine Antillen. Sint Maarten is verdeeld in een Frans (Collectivité de Saint-Martin) en een Nederlands (het land Sint Maarten) deel. Er is vrij verkeer tussen beide eilandsdelen. Sint Maarten is de enige plek ter wereld waar Nederland aan Frankrijk grenst. De noordelijke helft van het eiland behoort toe aan Frankrijk en er heerst hier een Mediterrane sfeer. In het zuidelijke deel van Sint Maarten heerst een meer Nederlandse en tegelijkertijd internationale cultuur. Sint Maarten biedt iedereen een droomvakantie, van zonaanbidders tot actieve reizigers. De hagelwitte stranden zijn onovertroffen en voor de culinaire reizigers zijn er maar liefst ruim 400 restaurants.

Beste reistijd voor Sint Maarten

Op Sint Maarten is het hele jaar heerlijk weer. Juli en oktober zijn de warmste, maar ook de vochtigste maanden. Van november tot en met juni is het ook heerlijk warm, maar een stuk minder vochtig.

Carnaval Sint Maarten

Het jaarlijkse carnaval, dat in Afrikaans-Caribische stijl wordt gevierd, is een belangrijk feest op Sint Maarten. Dit carnaval wordt zelfs uitbundiger gevierd dan kerstmis. De voorbereidingen van de kostuums worden reeds in november gestart.

Culinair Sint Maarten

De keuken van Sint Maarten heeft Afrikaanse, Indiaanse en Europese invloeden, maar is vooral Creools. Specialiteiten zijn vis en schelpdieren. Het nationale gerecht van Sint Maarten is Callaloo soep. Deze soep wordt bereid met verschillende soorten groenten en vlees, waarbij Callaloo blad het hoofdingrediënt vormt. Ook Rice & Peas is een typisch voorbeeld van een gerecht dat veel op Sint Maarten wordt geserveerd. In plaats van brood eet men vaak Johny Cake, dit is een platte koek gemaakt van boter, bloem en melk dat in olie wordt gebakken. Een lokaal drankje is de guavaberry likeur, dit is een sterk drankje samengesteld uit rum en het sap van guavabessen. Ook uit eten gaan is geen probleem op Sint Maarten; er zijn maar liefst ruim 400 restaurants te vinden op het eiland. In Grand Case kunt u van de Franse Haute cuisine genioeten. In sommige restaurants geldt een dresscode; soms is het niet toegestaan in een jeans met een t-shirt of een strandjurkje aan tafel te gaan, informeer bij reservatie naar de dresscode om teleurstellingen te voorkomen.

Cultuur Sint Maarten

Sint Maarten is een mengeling van Caribische en Europese culturele invloeden.

Duiken Sint Maarten

Sint Maarten is ook onder water schitterend. Meestal is er zicht mogelijk tussen de 20 en 35 meter. Populaire duikplaatsen zijn de wrakken bij Great Bay en Cable Reef.

Economie van Sint Maarten

Het toerisme is een van de grootste inkomstenbronnen op Sint Maarten.

Eilandhoppen vanaf Sint Maarten

Sint Maarten heeft een gunstige ligging in het Caribisch gebied, waardoor u uitstekend kunt eilandhoppen vanaf Sint Maarten. Ook dagtrips zijn mogelijk naar Anguilla, Saba, St. Barths en St. Eustatius.

Geografie Sint Maarten

St. Maarten ligt in het Caribisch gebied. Sint Maarten ligt 240 kilometer ten oosten van Puerto Rico, ten oosten van de Dominicaanse Republiek en ten zuiden van Anguilla. St. Maarten behoort tot de Bovenwindse Eilanden.

Golfen op Sint Maarten

De Mullet Bay Golf Course is de enige golfbaan op Sint Maarten. Deze 18-holes golfbaan (par-71) werd ontworpen door Joseph Lee rondom Simpson Bay Lagoon. Sinds 1990 is er een golfvereniging op St. Maarten met inmiddels meer dan 130 leden.

Hoofdstad van Sint Maarten

De hoofdstad van het Nederlandse gedeelte van Sint Maarten is Philipsburg. De hoofdplaats van het Franse gedeelte van Sint Maarten is Marigot.

Kinderen op Sint Maarten

Sint Maarten is een kindvriendelijk eiland. In de rustige baaitjes kunnen ook kinderen uitstekend zwemmen. Veel resorts op Sint Maarten bieden speciale activiteiten voor kinderen aan.

Klimaat/ weer Sint Maarten

St. Maarten heeft een tropisch klimaat en het hele jaar schijnt de zon. In de maanden augustus tot en met november valt de meeste regen op St. Maarten, dit zijn echter tropische korte buien die meestal aan het einde van de dag vallen. Op het eiland waait vrijwel altijd een verfrissende passaatwind en de temperatuur is aangenaam, rond de 30 graden. De zeewatertemperatuur varieert van 25 tot 28 graden. Sint Maarten ligt in een gebied dat gevoelig is voor orkanen. In 1995 werd Sint Maarten getroffen door de orkaan Luis.

Oppervlakte Sint Maarten

De oppervlakte van Sint Maarten is 87 km². De totale lengte van de grens tussen het Nederlandse en het Franse deel van het eiland bedraagt 10 km.

Regering/ staatsvorm/ overheid Sint Maarten

Het Franse deel van Sint Maarten heeft sinds 2003 zelfbestuur en werd in 2007 een overzeese gemeenschap. Het Nederlandse deel van Sint Maarten vormt sinds 2010 een apart land binnen het Koninkrijk der Nederlanden (status aparte).

Shopping Sint Maarten

In Frontstreet in Sint Philipsburg zijn vele winkels. Ook kan goed worden geshopt in Marigot, hier zijn leuke Franse boetiekjes.

Sint Maarten Park

St. Maarten park is de grootste dierentuin van de Antillen. U vindt Sint Maarten Park aan Arch Road, in Sint Philipsburg. De dierentuin is elke dag geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Snorkelen Sint Maarten

Ook voor snorkelen kunt u prima terecht op Sint Maarten. Door de vele riffen die zich vlak voor de kust bevinden is de zee op veel plaatsen ondiep en heel rijk aan koralen en tropische vissen. Mooie snorkelplaatsen rond het eiland zijn Creole Rock, Pinel Island, Baie Rouge, Dawn Beach en Little Bay.

Sport op Sint Maarten

Populaire sporten op Sint Maarten zijn baseball, softbal, boksen, atletiek, voetbal en basketbal. Daarnaast zijn de hanengevechten een bekend fenomeen. Deze oude sport wordt beoefend in onder andere het Franse deel van het eiland, La Savanna, Rambeaud en Grand Case. Hierbij wordt ook gegokt.

Stranden Sint Maarten

Sint Maarten heeft 37 parelwitte zandstranden. Het lange Great Bay Beach bij Philipsburg is altijd levendig. Dawn Beach is een van de mooiste stranden en ligt relatief afgelegen. Guana Bay Beach is ideaal voor surfers. Cupecoy Beach heeft steile kliffen en romantische baaitjes. Bij Little Bay Beach kunt u duiken vanaf het strand. Bij Maho Beach ligt het grootste resort van Sint Maarten. Simpson Bay heeft zeer uitgestrekte stranden. Kimsha Beach is levendig en heeft veel faciliteiten. Mullet Bay Beacht ligt dicht bij de golfbaan. Op Orient Beach is naakt zonnen toegestaan.

Taal op Sint Maarten

De officiële taal op het Nederlandse deel van Sint Maarten is Nederlands, De officiële taal op het Franse deel van Sint Maarten is Frans. De voertaal op heel Sint Maarten is Engels.

Trouwen op Sint Maarten

Wat is er romantischer dan trouwen op een van de parelwitte stranden van Sint Maarten? Het is gemakkelijk te organiseren, begin wel op tijd met de organisatie. Zo dient het verzoek tot een huwelijk op Sint Maarten uiterlijk 14 dagen voor uw trouwdatum te zijn ingediend bij de trouwambtenaar. Informeer tijdig welke documenten vereist zijn. Als u in de Marriage Hall wilt trouwen heeft u minimaal 2 en maximaal 4 getuigen nodig. Als u ergens anders op het eiland wilt trouwen, bijvoorbeeld op het strand, dan heeft u 6 getuigen nodig. Er zijn diverse Wedding Planners op Sint Maarten die uw dag helemaal onvergetelijk kunnen maken.

Vliegen naar Sint Maarten

Op het Nederlandse deel van Sint Maarten bevindt zich Princess Juliana International Airport. Op het Franse deel van Sint Maarten bevindt zich Aérogare de l'Espérance. St. Maarten ligt op zo'n 9 uur vliegen van Nederland.

^

Argentinië, Aruba, Bali, Belgie, Bonaire, Brazilië, Bulgarije, Cambodja, Costa Rica, Cuba, Curacao, Denemarken, Dubai, Duitsland, Florida, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ibiza, India, Italië, Kaapverdië, Kroatië, Luxemburg, Mallorca, Malta, Mexico, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Sint-Maarten, Slowakije, Spanje, Suriname, Taiwan, Thailand, Toscane, Tsjechië, Turkije, Zuid-Afrika, Zweden, Zwitserland