Miniresort met zwembad, glijbaan
Studio's Villa San Sebastian Curaçao new
Curaçao is een prachtige eiland in de zuidelijke Caribische Zee. Sinds 10 oktober 2010 is Curaçao een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het weer is het hele jaar heerlijk warm, met een aangename bries. Het eiland leent zich uitstekend voor een strand, ook gaan er veel mensen voor een aantal jaar werken of stage lopen. Voor wie wil zijn er rond Curaçao diverse prachtige duiklocaties. Boek vandaag nog een Lastminute Curaçao en geniet ook van dit prachtige eiland.
Van 16 november 2016 wordt de 50e verjaardag van de brancheorganisatie gevierd op Curaçao. Het motto van het congres is ‘sneller, hoger, sterker’.
Dit nationale drankje bestaat uit water, limoen en suiker.
Het hoogste punt van Curaçao is de Christoffelberg, deze is ruim 370 meter. Het beste beklimd u deze vroeg in ochtend dan is er nog een goede temperatuur. Neem goede wandelschoenen en water mee. Door he park zijn jeep-, mountainbike- en paardrijtours, maar u kunt ook op eigen gelegenheid het park verkennen. Ook worden er regelmatig full moon walks en sunrise safari’s georganiseerd.
Welke maatregelen tegen het Corona-virus (COVID-19) op Curaçao verplicht zijn, kunt u lezen op de website van Buitenlandse Zaken. Zorg dat u goed voorbereid op reis gaat en hou ook tijdens uw reis de lokale situatie goed in de gaten.
Curaçao heeft een standaardvoltage van 110-130 Volt. Het is aan te raden een wereldstekker mee te nemen.
Curaçao hanteert de Antilliaanse gulden. Winkels, restaurants en hotels accepteren ook de Amerikaanse dollar.
Curaçao ligt in het zuidelijke deel van de Caribische zee, 70 km voor de kust van Venezuela en behoort tot de Benedenwindse Eilanden. Met een oppervlakte van 44 vierkante kilometer (64 km lang, 16 km breed) is Curaçao het grootste van de ABC-eilanden.
Het kraanwater op Curaçao is van prima kwaliteit en dit kan veilig gedronken worden. Anti-muggenspray is aan te raden. Er zijn geen vaccinaties verplicht tenzij u vanuit een gele koorts-kand komt, toch is het altijd aan te raden hier voor vertrek nog even naar te informeren bij de betreffende gezondheidsinstanties.
Voor Curaçao heeft u een geldig paspoort nodig dat bij terugkomst nog 6 maanden geldig is. Een idntiteitskaart is niet voldoende. Tot voor kort werd de Embarkation en Disembarkation kaart uitgedeeld op vluchten naar Curaçao. Sinds kort kan men alvast online de ED-kaart invullen. Dat scheel tijd en vereenvoudigd de gang van zaken bij de Curaçaose immigratiedienst op het vliegveld. De digitale ED-kaart is gekoppeld aan het Curaçao Border Management System van de immigratiedienst.
Deze grotten zijn miljoenen jaren geleden gevormd onder het wateroppervlak. In de ijstijd daalde het water en werd Curaçao geboren. De grotten van Hato hebben mooie kalksteenformaties, romantische poelen, een waterval en het Hato Maria-standbeeld. In de grot leeft een kolonie zeldzame langneusvleermuizen.
Willemstad is de hoofdstad van Curaçao. Willemstad ligt aan de zuidwestkust van Curaçao. De Sint Annabaai deelt Willemstad op in Punda in het oosten en Otrobanda in het westen. Deze twee gedeelten worden door de Pontjesbrug met elkaar verbonden. Willemstad telt 765 monumentale gebouwen en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Handelskade: Hier vindt u kleurrijke 17e en 18e eeuwse Nederlandse koloniale gebouwen, het gezicht van Willemstad.
Fort Amsterdam: Dit fort diende lange tijd als bescherming tegen vijanden. In de muur zit nog steeds de kanonskogel die de Engelse vloot in 1804 afvuurde. Tegenwoordig vindt u hier mooie overheidsgebouwen, een museum en de Fortkerk.
Otrabanda: Otrabanda betekent ‘de overkant’. Deze wijk is ontstaan toen begin 19e eeuw het ommuurde Punda overbevolkt raakte en steeds meer mensen zich op de andere oever gingen vestigen. Tegenwoordig is Otrabanda een wijk vol met streetart en fotogenike plekjes.-foto’s.
Pietermaai: Deze wijk was in het verleden vervallen, nu is het een hippe buurt vol restaurants, bars en winkels.
Punda: Er zijn prachtige historische gebouwen in Punda, zoals de kerk, de Mikvé Israël-Emanuelsynagoge en het Postmuseum van Curaçao, dat gevestigd is in het oudste pand van de binnenstad. In het Wilhelminapark staan de iconische kleurrijke Dushi Curaçao-letters, waar velen op de foto gaan.
Scharloo: Het district Scharloo was vroeger een welvarende wijk voor kooplieden. U vindt er veel mooie oude panden, zoals het groen-witte pand dat de ‘bruidstaart’ wordt genoemd. Hier is het nationaal archief gevestigd van Curacao. In de buurt Fleur de Marie staan talrijke kleurrijke huizen.
Koninginnebruggen: Koningin Emmabrug = de pontjesburg of Swinging Old Lady. Voor fiets- en voetverkeer, verbindt Punda met Otrobanda. Het autoverkeer gaat over de 60 m hoge Julianabrug, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de Sint Annabaai.
Mikve Israel Emanuel Synagoge: Oudste nog in gebruik zijnde synagoge van het westelijk halfrond. De vloer is bedekt met zand. Direct ernaast staat het Joods Museum.
Curaçao heeft circa 150.000 inwoners met meer dan 50 culturele achtergronden. Het grootste deel van de inwoners woont in Willemstad en de aanverwante wijken.
Dit onbewoonde eiland ligt op ongeveer twee uur varen van Curaçao. Doordat het water hier kraakhelder is, kunnen vissen en andere onderwaterdieren hier goed worden gespot. Ook is het eiland zeer geschikt voor een wandeling, naar de oude vervallen vuurtoren (de Prins Hendriktoren, 1849) en naar het karkas van een gestrande tanker. Door de ligging van Klein Curaçao waait er vrijwel altijd een perfecte wind voor kitesurfen. Er is geen kitesurfschool of -verhuur op het eiland aanwezig, dus neem zelf spullen mee.In de vlag van Curaçao staan een grote en een kleine ster, de kleine ster staat voor Klein Curaçao. U kunt uw boottocht naar Klein Curaçao het beste vooraf reserveren, het aantal bootochten is namelijk beperkt en het is niet mogelijk op eigen gelegenheid te gaan.
Eind november wordt elk jaar de KLM Curaçao Marathon gehouden. Dit evenement bestaat uit een uniek parcours over de Pontjesburg, de Julianabrug, langs de zee en de finish op het strand. Het is een groot feest, inwoners spelen muziek en delen water uit aan de deelnemrs. Er doen lopers uit 29 landen mee aan het evenement. Naast de marathon kunt u zich ook inschrijven voor de 5 kilometer, de 10 kilometer, de halve marathon en de trail. Nieuw zijn bedrijventeams die gezamenlijk gaan lopen, de theme song ‘Run for It’ door Shirma Rouse, een nog nauwkeurigere tijdsregistratie met extra locaties voor de tijdsregistratie (in totaal 3), een gratis App met persoonlijk trainingsprogramma en ‘Live Track & Trace’ en een finishfoto en -video van alle deelnemers.
Curaçao heeft ongeveer 55 gerestaureerde landhuizen, deze zijn deels open voor het publiek.
Shete Boka is een Nationaal park met 10 boka’s = inhammen. Boka Tabla: hoge golven tegen ondergrondse grot. Kloof Pistol; telkens als een golf daar stukslaat klinkt het als een pistoolschot.
Willemstad heeft een drijvende markt op barkjes aan de Sha Caprileskade. Venezolaanse kooplieden komen hier met kleine vissersbootjes met verse producten aan goede prijzen. Punda heeft de beroemde parfumerie Penha. Verder is er het Rif Fort, een winkelcentrum dicht bij de Pontjesbrug. En natuurijk de nieuwe CuraçaoBeach Boulevard.
Spaanse Water is een gebied met een prachtige mangrove, deze is ideaal te verkennen met een zeilboot. Ook kunt u hier prima terecht voor watersporten als kajakken, suppen of windsurfen.
Curaçao heeft meer dan 35 prachtige stranden.
Playa Kenepa = Knip:
Kenepa Chiki = Kleine Knip: klein, gezellig, prachtig wit zandstrand. Doordeweeks is het hier rustig, in de weekenden komt hier de lokale bevolking, dan zijn er ook lokale snacks verkrijgbaar.
Kenepa Grandi = Grote Knip: langgerekt, prachtig wit zandstrand. Dit strand is populair en heeft toiletten en een snackbar. De toegang tot beide stranden is gratis.
Jan Thiel: in het zuidoosten, zeer mooi strand, in de buurt liggen grote resorts als Papagayo en Chogogo. U kunt hier duiken en snorkelen, kajakken, zeilen en surfen.
Klein Curacao: langste en witste strand, onbewoond, 12 km vanaf de zuidoostkust, het is 2 uur varen om hier te komen, het water is hier glashelder, u kunt hier uitstekend duiken en snorkelen, er is een oude vervallen vuurtoren, en er is een karkas van een gestrande tanker.
Cas Abou: wuivende palmbomen, veel voorzieningen voor families en watersport. Dauquiri bar, bananenboot, watertrampoline.
Tante Emma verzorgt met haar Fundashon Amigunan di Cristo, geheel belangeloos, een naschoolse opvang voor ruim 120 kinderen in Fuik. Ze zorgt ervoor dat de kinderen hun huiswerk maken, begeleid de kinderen met liefde, zorg en aandacht, zodat ze zich niet op straat gaan vervelen. Met een autobus worden kinderen vervoerd die niet gebracht en gehaald kunnen worden.
De tijdzone op Curaçao is GMT-4. Dit betekent dat het op Curaçao in de winter 5 uur vroeger is en in de zomer 6 uur vroeger dan in Nederland en België.
De luchthaven van Curaçao is Hato Airport, de IATA-code is: CUR. Van Schiphol naar Hato Airport is het circa 9 uur vliegen. Bekijk hier alle praktische zaken die u moet weten over Vliegveld Curacao Airport.
De gemiddelde temperatuur op Curaçao schommelt rond de 28 graden. Curacao kent een heerlijk tropisch klimaat, het hele jaar door. Kleed je tijdens je reis naar het caribische eiland daarom luchtig van top teen. Slippers, mouwloze t-shirtjes, luchtig ondergoed en een petje tegen de zon zijn geen overbodige luxe.
De zoutpannen liggen vlakbij Landhuis Kok. Er zijn hier veel flmamingo's te bewonderen die op de salina's lopen. Maak hier ook een foto van het beroemde Williwood-sign.
Argentinië, Aruba,Australië, Bali, Belgie, Bonaire, Brazilië, Bulgarije, Cambodja, Canada, Costa Rica, Cuba, Curacao, Cyprus, Denemarken, Dubai, Duitsland, Egypte, Finland, Florida, Frankrijk, Gambia, Griekenland, Hongarije, Ibiza, Ierland, IJsland,India, Italië, Kaapverdië, Kroatië, Luxemburg, Maleisië, Mallorca, Malta, Mexico, Namibië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Schotland, Senegal, Sint-Maarten, Slowakije, Spanje, Suriname, Taiwan, Tanzania, Thailand, Toscane, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Vietnam, Zuid-Afrika, Zweden, Zwitserland